SEO Experti – ako poškodiť eshop zlým rozhodnutím

Rád sa s Vami podelím o skúsenosti s českou firmou SEO Expert s.r.o. alias Česká Vývojová s.r.o. alebo Krotitele SEO s.r.o.. Webová stránka týchto „expertov“ je www.seo-expert.cz. Vo vedení firmy sú postavičky Bc. Tomáš Roud a Radek Karban, zamestnanci minimálne Josef Pokorný, Dana Petrunčíková.

Úlohou každého majiteľa obchodu (je jedno či ide o internetový alebo kamenný obchod) je docieliť to, aby sa do obchodu dostalo čo najviac potenciálnych zákazníkov. Optimalizácia SEO by preto mala docieliť to, že vo vyhľadávačoch sa Váš internetový obchod zobrazí na popredným miestach, čím sa automaticky zvýši počet potenciálnych zákazníkov. Techniky optimalizácie sú rôzne – toto nech popisujú odborníci ktorí sa tomu venujú. Základom je robiť kvalitný web, zaujímavý pre zákazníkov ako svojim obsahom, tak aj formou. To je to čo môže a musí spraviť majiteľ eshopu ak chce byť úspešný.

Pred troma rokmi sme sa dostali na stránky SEO expert, kde bola ponúkaná analýza webu. Analýza bola zadarmo a tak sme to využili. Dozvedeli sme sa, kde máme chyby, ako napr. chýba Titulok webu, chýba nadpis atď. Na základe analýzy nás oslovila SEO Expert, že nám spropaguje náš internetový obchod. Vyzeralo to zaujímavo a tak sme súhlasili. Žiaľ naša nevedomosť s problematikou spôsobili, že sme do toho išli. Ponúkli nám, že zabezpečia to, aby sa odkaz na našu firmu zobrazoval medzi prvými 10 odkazmi na google.sk Pre majiteľa eshopu lákavá ponuka. Vybralo sa 5-6 výrazov ako napr. „detské stoličky“, „rokovacie stoličky“ atď. Keď sa dané slovo zobrazilo v mesiaci minimálne 17x v prvej 10 na google.sk, odrátali si províziu za slovo. Na začiatku teda dostali predom dohodnutú sumu peňazí z ktorej si za dohodnutých podmienok odrátavali peniaze. Po prvom roku to vyzeralo výborne, na slová sme sa zobrazovali v prvej 5 a návštevnosť stúpala. Nezaujímalo ma ako to „experti robia“, dôležitý bol výsledok. Pred dvoma rokmi však začali problémy. Slová sa prestali zobrazovať a  prudko nám začala klesať návštevnosť. Upozorňoval som „expertov“ na možný problém aby ho odhalili. Dal som im prístup do google analytics a taktiež k zdrojovým súborom aby mohli robiť potrebné úpravy ! Ach bože, ta sladká naivita nevedomosti a horký pocit prebudenia. Keď sa naša návštevnosť znížila asi na 1/4 návštevnosti pred rokom, začal som byť nervózny a začal som študovať na internete v čom je problém. Google postupne mení svoj algoritmus tak, aby zobrazoval relevatné stránky ktoré majú dobrý obsah. Stránky ktoré používajú nekale praktiky, tak potrestá a prestane ich zobrazovať. A žiaľ presne to robila firma SEO experts. Používala nekalé praktiky, čo spôsobilo že náš web google penalizoval a prestali sme sa zobrazovať vo výsledkoch vyhľadávania. Je to to isté ako keby ste pred kamenný obchod postavili veľkú plachtu s reklamou na nejaké auto a obchod by nikto nevidel. Začal som si vymieňať množstvo mailov na nápravu, avšak oni tvrdili, že ich chyba to nebola a že sa iba zvýšila konkurencia 🙂

Na ukážku pripájam jeden mail čo som im poslal :

V marci som Vas prvy krat upozornil na to, ze nam vyrazne klesla navstevnost a zacali sme sa prepadavat vo vyhladavani. Vasou reakciou boli napr. taketo odkazy :
damaonline.meu.zoznam.sk/konferencne-stoliky-/
boratplavky.meu.zoznam.sk/konferencne-stoliky/
www.mikulaspresov.comxa.com/2012/11/1988/
extrapokemon.meu.zoznam.sk/konferencne-stoliky/
www.mikulaspresov.comxa.com/author/admin/page/9/
www.mikulaspresov.comxa.com/2012/11/
www.mikulaspresov.comxa.com/category/vsetko/page/9/
m.boratplavky.meu.zoznam.sk/konferencne-stoliky/
sportovyportal.tym.cz/?p=779
m.extrapokemon.meu.zoznam.sk/konferencne-stoliky/

Skuste si pre zaujimavost kliknut na odkazy na tychto strankach co sa stane. Ak sa Vam nechce klikat, tak pre Vase info, vyhodia Vam chybovu hlasku ze stranka neexistuje. Takze nie len ze ste spravili odkazy na weboch s PR0 a s nulovou doveryhodnostou pre google, ale este aj ste spravili z toho odkazu nefunkcnost nasho webu. Ked som ziadal o napravu co sa stalo ? Nic, je to tam stale.

Vy ste mali pracovat na tychto slovnych spojeniach a slovach (povodny / aktualny stav / rozdiel):
konferencne stoliky :   >100 / >100 / ?
detske stolicky :              34   /   73     / -39
kancelarske kresla :       26   /   97     / -71
kancelarsky nabytok :>100 / >100  / ?
stolicky :                            10 /   86     / -76
nabytok :                      >100 / >100  / ?

Ako vidite uspechom Vasej prace je ze nas web je neviditely a to si hovorite SEO experti. Kym ste nezacali pracovat na velmi vyhladavane slovo stolicky sme boli v prvej 10. Teraz 86 pozicia. Tomu hovorim „pomoc“ seo experta.

Ale poslenou kvapkou pre mna bolo, ked som zistil, ze na nas web ste dali taketo nazvy TITULKOV. O dolezitosti TITLE sa asi bavit nemusime.
Pohldlná kancelářeské kreslá
Kancelářeské stoličky pro zdravý chrbát
Lavice a lehátka pre relaxovania
Zahradní nábytok vysokej kvality
atd.

Ani jedno nie je spisovne slovensky. To je presne ukazka neschopnosti Vasich ludi a platit za to, ze nam niekto skodi naozaj nemam zaujem. Keby som Vam vedel dokazat, alebo keby som dostal odpoved z googlu co konkretne z Vasej cinnosti sposobilo nasu penalizaciu, uz by ste boli davno zazalovany na sude o nahradu skody. Takto mozem akurat ziadat vratit zostavajuce prostriedky a iba dufat, ze vzhladom na extremne poskodenie nasho webu z Vasej strany nam vratite vsetky prostriedky ktore sme Vam poskytli na zaciatku.

Je jasné že som zrušil „expertom“ všetky prístupy, no žiaľ aj naďalej nám škodili a robili zlé odkazy, ktoré sme museli pracne odstraňovať (za pomoci SEO experta zo slovenska). O kvalite tejto firmy veľa napovie aj tento článok, kde popisuje ďalšia klientka čo sa jej stalo. Keď po niekoľko mesačnom dopisovaní som žiadal o vrátenie nevyužitých prostriedkov, a hrozil som súdom ak nám ich nevrátia, dostal som od majiteľa pana Rouda takýto mail :

Vaše požadavky na údajné vrácení peněz jsou nesmyslné a neoprávněné.Máme jasné důkazy o tom, že Váš požadavek je protiprávní, což jsme připraveni obhájit u soudu,který bude dle místa žalované, tedy v Praze.

Žádám Vás, abyste nás přestal obtěžovat protiprávními e-maily.

 S pozdravem a přáním pevného zdraví,

Bc. Tomáš Roud, senior key account manager
Krotitelé SEO s.r.o. – specialisté na internetový marketing
e-Mail: tomas.roud@seo-expert.cz 

telefon: 774 444 477
WWW: https://www.seo-expert.cz

Adresa:
Na Nivách 2, Praha 4 – Michle

Na záver len toľko, že pracujeme na tom, aby sme ich dostali pred súd.

Ďalšie články ktoré popisujú kvalitu týchto „expertov“ :  https://www.pooh.cz/pooh/tag.asp?tag=SEO+Expert


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

216 813 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress